Under evenemanget Smaka på Stockholm 2009 i Kungsträdgården blev projektet Svartkrogen mycket uppmärksammat. Svartkrogen är ett koncept som finns på konferensanläggningen Almåsa söder om Stockholm där du kan äta en måltid i kompakt mörker serverad av blinda servitörer. Det är en upplevelse man inte glömmer och enligt mästerkrögaren Melker Andersson en av de få riktiga restaurangupplevelser han haft på länge. Melker skapade den uppskattade smakmeny som serverades i det mörklagda tältet under Smaka på Stockholm och som baserades på de fyra smakerna salt, sött, surt och beskt. Svartkrogen blev mycket uppmärksammat i press och media under evenemanget bland annat med direktsändningar i både radio och TV.

GOODFAIRY koordinerade projektet, skaffade de nödvändiga tillstånden för servering, något som inte blev lättare av det faktum att det dessutom var mörkt i tältet. En vakt med mörkerseende glasögon löste just det hindret. Samarbetet med Melker Andersson utformades och formaliserades samt hanterades löpande av GOODFAIRY liksom all kommunikation med Almåsa och den personal som skulle vara på plats. GOODFAIRY ansvarade för tältets utformning, mörkläggning och annat som krävde en hel del fotarbete för att bli perfekt. I projektet ingick även PR och marknadsföring.

Please update your Flash Player to view content.